Тийнейджъри гърмяха по кола

За стрелба край казанлъшката гимназия „Кирил и Методий“ съобщиха очевидци. Според тях група тийнейджъри са се прицелили в преминаващ автомобил и са произвели изстрели от пистолет, вследствие на което се е счупил прозорецът на колата.

Стрелците са пресичали централния булевард „Александър Батенберг“ на пешеходната пътека около 12:00 часа днес, когато автомобил внезапно пресякъл пътя им, а единият от учениците гръмнал в колата, гласи версията на свидетелите. Пак според тях изстрелът е даден от пистолет, който не е боен, а най-вероятно мунициите са сачми.

Предполага се, че момчетата са се разгневили на шофьора, минал на червен сигнал на светофара и са реагирали с изстрели. От стрелбата е счупено задното дясно стъкло на колата, шофирана от възрастен мъж. Стрелците са напуснали мястото на покушението, а шофьорът дочакал полицаите на на близката автобусна спирка.

Това не е първият нарушител, неспазващ забранителния светофарен сигнал, тъй като често поставеният миналата година светофар често не работи и не е в навиците на казанлъчани да са внимателни в този участък – кръстовището на булеварда с ул.“Хаджи Димитър“.

Няма пострадали хора. Полиция се занимава със случая.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram