Талантлива гимнастичка е Спортист на Казанлък за 2023 година

Божидара Дереебеева е само на 12 години, ученичка на ОУ „Паисий Хилендарски“ и е една от най-добрите за своята възраст в България. Има безспорни успехи в състезанията на Българската федерация по художествена гимнастика. С мнозинство, общинска комисия, оглавявана от председателя на Комисията по образование, младежки дейности и спорт в Общински съвет-Казанлък Аксения Тилева взе решение именно Божидара да е на върха в тазгодишната класация за Спортист на годината заради нейните постижения – множество първи места в държавния шампионат за 2023 г.

Нейният треньор Мариана Ламбова (СКХГ „Розова долина“) за втора година е №1 при треньорите, а Колоездачен клуб „Лястовица“ грабна приза на Община Казанлък за отбор на годината.

На церемония по награждаването в зала „Любомир Кабакчиев“ тази вечер бяха отличени и 10-те най-добри спортисти на Казанлък за изминалата година. Признанията са за: катерачите от клуб „Селт“ Иван Бонев и Йоана Недялкова, каратеката Ан Мишел- Христова, състезателката по ММА Теа Арезу, таекуондистът Любомир Богданов, лекоатлетът Калоян Жеков, колоездачите Кевин Хаджиев и Симге Кутикова, състезателите по спортни танци на КСТ „Роза“ Венцислав Загорски и Александра Царева и Теована Станчева от мотоклуба „МСК Алба Дамасцена“.

Отличията на най-успешните ни спортисти връчи председателят на Общинския съвет Николай Златанов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram