Казанлъшки спортисти със специални награди за постижения в 2023 година

Наградите бяха връчени по време на ежегодната церемония по награждаването на Спортист на годината, Млад спортист на годината, Треньор на годината и 10-те най-добри спортисти на Община Казанлък за 2023 г. Събитието се проведе в зала „Любомир Кабакчиев“ тази вечер. Съгласно Заповедта на кмета на Казанлък експертна комисия отреди и няколко специални награди на спортисти с особени заслуги в областта на спорта на Казанлък, които не бяха сред предложените в указания срок номинации. Посмъртно с плакет за цялостен принос в развитието на колоездачния спорт бе отличен треньорът на „Лястовица“ Иван Карапетров. Под негово ръководство израснаха десетки спортисти, които бързо се наложиха сред най-добрите по успехи на шосе и писта в България при момчета, юноши и девойки.

Световният шампион от Париж параатлетът Ружди Ружди получава наградата на Община Казанлък за изключителни постижения през годината. Освен световна титла, той добави към богатата си колекция от медали и златен на гюле от Откритото първенство на Италия.

Футболистът на „Розите“ Николай Стоичков, прекратил своята кариера, също си тръгва със специална награда от вечерта.  Той има изиграни близо 500 срещи за отбора си и отбелязани над 50 попадения.

Призът за ярка личност, с принос в развитието на спорта, заслужено получи дългогодишният президент на Волейболен клуб „Казанлък“ Васил Аргиров.

Награда за изключителен пример и сила на духа печели казанлъчанинът Добрин Гошов. Младият фитнес инструктор е национален шампион по силов трибой европейски шампион по стрийт фитнес. Въпреки своето автоимунно заболяване и няколко операции, той не се отказа от спорта и печели състезанията, в които участва.

За спортно дълголетие е присъдена награда на ултрамаратонеца Ради Милев, който дори над 75 г. продължава да ни изумява със своите качества и упоритост, побеждавайки в 48-часово бягане в Кладно, Чехия и в 6-дневно бягане в Балатов, Унгария.

Треньорите от „Брадърс ММА“ също взеха награда за благотворителност в спорта. Те имат зад гърба си 17 кампании в подкрепа на болни и нуждаещи се подкрепа хора от община Казанлък.

Младите колоездачи Петър и Тодора Матееви грабнаха приза на Община Казанлък за „Посланици на казанлъшкия спорт“. През миналата година Петър, ученик в ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“, стана държавен шампион при юноши-младша възраст, а сестра му е трета при девойките-старша възраст. В началото на 2024 г. и двамата вече са състезатели на сръбския клуб „Лотус“, а през изминалата година постигнаха своите успехи с екипите на клуб от Испания – „ESETES – PIKOLINOS“.

13-годишната Мария Караиванова, възпитаничка на СКА „Пендарева“, също взе специална награда за успехите си в спринта. Тя е сред най-бързите девойки за годината в своята възраст и победител в 9- то издание на веригата „А1 атлетика за младежи“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram