Скандално: Спират достъпа на граждани и журналисти утре на заседанието на казанлъшкия парламент

Избраниците на казанлъчани се готвят да нарушат основни човешки права

„Преди започване на Заседание №10 на ОбС, насрочено за 25.06.2020 от 09:30 часа, ще бъде гласувано предложение, заседанието да бъде закрито без участие на гости, журналисти и граждани, поради удължаване на извънредната епидемична обстановка в страната“.

Това съобщение се появи на страницата на Общинския съвет в Казанлък, чийто 37-членен съства утре се събира, за да заседава на 10-та поред сесия.

Припомняме на жителите на общината, че това ще бъде четвъртото заседание на местния парламент, готвено да се проведе „на тъмно“ с аргумент „епидемична обстановка“.

На практика след местните избори почти половината сесии на казанлъшките старейшини са проведени при затворени врата. Те по закн и правилник са публични и достъпни за всеки.

Припомняме, че това е първият в България електронен общински съвет, способен да провежда събиранията си онлайн от повече от десет години.

При отворени ресторанти, барове, театри и спортни съоръжения, искането на управляващата тук коалиция – ГЕРБ, ДПС, „Алтернатива на гражданите“ и ВМРО, е най-малкото нелепо и вече изглежда спекулативно.

Екипът на Медийна група „Вис виталис“ ще присъства както винаги в обявения за начален час на заседанието, когато е предвидено гласуването за закрито заседание.

Недопусканите на гости и медии до работата на казанлъшките избраници утре би станало повод за сезиране на българските и европейските институции за нарушаване на основни конституционни права.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram