Празнични концерти на лауреатите в „Академия Роза“ и Маестро Ешкенази в Шипка и Казанлък

Първата по рода си в страната музикална академия за класическа музика „Академия Роза“ организира концерти в градовете Шипка и Казанлък със специалното участие на Маестро Максим Ешкенази. 15 талантливи деца от различни краища на България ще докоснат сърцата на всеки с магията на класическата музика. Под диригентството на Маестро Ешкенази и други музикални педагози, децата ще имат щастието да се докоснат до професионалното оркестрантство на камерната музика и да изпълнят Долината на розите с духа на Моцарт и Дворжак.

Първата концертна проява е на Централния площад в град Шипка за Голяма Богородица, на 15 август, от 20:00 часа. „Академия Роза“ ще гостува и в Казанлък, на 16 август, при Тракийската гробница в Казанлък, парк „Тюлбе“ (20:00 часа). Входът е свободен! 

В празничния концерт за камерна класическа музика участват лауреатите в Академия Роза’21 г. – талантливи ученици от музикалните училища от цялата страна с инструменти:  фагот, обой, валдхорна, кларинет, контрабас и виолончело. Те ще изпълнят произведения на Антонин Дворжак (Серенада оп.44.) и Моцарт (Серенада „Гран Партита“ KV 361).

На 15 август от 22:00 часа в град Шипка ще се състои и Церемония по награждаване на трима от най-добре изявилите се участници по време на Академия Роза’21 г . 

Голямата награда за изключителни постижения: „Елвира Андреуци“ – символ на една голяма  любов и едно сърце останало завинаги в България, ще бъде връчена от г-н Пламен Николов,  генерален директор на Есетере България и Тера Роза. 

Aкадемия Роза е основана през 2021 г. по идея и инициатива на Пламен Николов. Toй е  генерален директор на Есетере България (дестилерия за етерични масла на dōTERRA в град  Добрич) и Terra Roza (розоварна в подножието на град Шипка). Желанието му е да превърне  това събитие в ежегодна сцена за изява на млади хора, посветили таланта си на класическата  музика. Притегателната енергия на град Шипка и магнетичната лятна атмосфера под открито  небе са прекрасни декори за сцена, от която талантливите музиканти ще могат да докоснат  сърцата на всички любители на класическата музика.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram