Почина Неделчо Братоев

На 91-годишна възраст почина Неделчо Братоев, съобщи депутатът от БСП Момчил Ненов.

Той написа във Фейсбук: „Напусна ни един мъдър социалист, убеден антифашист, дълбоко етичен и забележителен човек, до последния си дъх останал верен на левите идеи. Автор на книгите – документи „Съдба, „Ние помним“, „История на социалистическото движение в Казанлъшкия край”, „Инквизицията – фалшификации на историята“ и др.
 

Навсякъде, където е работил е оставял трайни следи на професионалист, изключително точен, диалогичен, умен и скромен човек.
Работил е в „Арсенал“ като главен конструктор, зам.-директор по техническите въпроси. От 1967г. е ръководител на Базата за техническо развитие, трансформирана през 1984 г. в Институт по металорежещи машини към предприятието. Последните три и половина години до пенсионирането си през 1991 г. работи като ръководител направление и заместник-директор по техническите въпроси в НИТИ „Инженеринг “.
От 1991г. до 2003г. е бил организатор и заместник- председател на Общински съвет на БСП – Казанлък, а от 2008г. до 2016г. е председател на Общински съвет на Българския антифашистки съюз в Казанлък и допринася за възстановяване и поддържане паметта за личности и събития в антифашистката борба.
СВЕТЛА ДА Е ПАМЕТТА МУ!
ДЪЛБОК ПОКЛОН!“

Погребението ще бъде на 9 април, събота, на Гробищен парк – Казанлък, в 13:30 часа.


Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Почина Неделчо Братоев

  1. Бог да го прости! Кротък и благ човек, но и много принципен.

Comments are closed.