Постоянна мярка наложиха на неадекватния шофьор, блъснал и убил 14-годишния Иван в Бузовград (видео+снимки)

Казанлъшката прокуратура поиска постоянна мярка „задържане под стража“, а съдът я постанови спрямо 57-годишния Димитър Косев, жител на казанлъшкото село Розово, който на 11 ноември в съседното село Бузовград пиян и дрогиран блъсна смъртоносно 14-годишния Иван Седмаков и избяга от мястото на престъплението. Детето почина от тежките си рани тази сутрин в болница в Стара Загора.

Мярката за неотклонение бе гледана в съда в Казанлък днес от 14:00 часа, но заседанието се отложи с 30 минути, заради отсъствието на адвоката на обвиняемия.

Очаква се първоначалното обвинение срещу Косев за нарушение на правилата на движение по пътищата и причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда да бъде променено в причиняване на смърт.

При пристигането на адвокат Руменов заседанието започна с представяне на епикриза на задържания Димитър Косев.

Инцидентът, при който загина 14-годишното дете, стана около 17:30 часа миналия петък на изхода на Бузовград в посока на Розово. Три момчета са престоявали в банкета край пътя, когато с превишена скорост ги връхлита пияният и неадекватен Косев. От удара Иван отскочил на няколко метра, според прокуратурата, а след настаняваното му в болницата изпадна в кома. Дете беше интубирано, но не успя да се върне към живота.

Водачът не е спрял след удара, укрил се е и бе заловен от полицията четири часа по-късно в дома си в село Розово. Пак според прокуратурата той най-вероятно е изгубил контрол над автомобила си и е навлязъл в банкета. Той бивш полицай от несъществуващата вече „Транспортна полиция“.

Водачът е управлявал лек автомобил марка „Опел Астра“ под въздействие на алкохол от 1.38 промила и след употреба на наркотично вещество – метаамфетамин, установени с техническо средство. 

Днес той бе доведен от „Съдебна охрана“ в Казанлъшкия съд две минути след 14:00 часа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram