Пожар до язовир „Жребчево“ / Снимки

Гори терен в района на язовир „Жребчево“. Запалила се е боровата гора край Потопената църква, съобщи репортерът ни от мястото. Огънят в района се разраства. Пожарникари, горски служители и доброволци участват в потушаването на пожара. Целта на огнеборците е да не допуснат неговото разрастване, въпреки силния вятър, който затруднява работата на екипите.

Това е поредният сигнал за пожар през днешния ден. По-рано днес, по обед временно бе ограничено движението в двете посоки на магистрала „Тракия“ край Стара Загора, предизвикано от задимяване и намалена видимост заради пожар от км 202 до км 204-ти.

Пламнали са стърнища и сухи треви и храсти, по информация на Радио Стара Загора. Малко преди 14:00 часа пожарът е бил потушен, а пътят отворен. 

Най-сериозно в момента остава положението край Харманли. Голям пожар между селата Българин и Рогозиново вече е затворило пътища в общината. Огънят е обхванал 1000 декара иглолистна гора. Пожарните екипи се борят да ограничат пламъците, за да не стигнат до близките села.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram