Пожарът край Казанлък е овладян и локализиран

Информация за пожара край Казанлък към 19:00 часа.

Над шест часа се борят с огнената стихия екипите на РС ПБЗН от Казанлък, горски служители и доброволци. Пожарът вече е локализиран и овладян, посочват от Община Казанлък. Той възниква около 11.40 часа днес източно от Претоварната станция и сметището край града. Теренът се намира в землищата на двете Общини – Казанлък и Мъглиж.

Община Казанлък се включва в действията по овладяването на пожара с осигуряването на две водоноски от Общинското предприятие, с които да се зареждат пожарните коли, а в 17.30 часа се включва и хеликоптер, който продължава да работи на терен.

Няма опасност за населението на Казанлък и Мъглиж.

Направена е просека източно от Претоварната станция в посока север-юг с цел да се локализира огнището на пожара.

От Общината предупреждават, че е възможно жителите на Казанлък и близките населени места да усетят задимяването. Дежурни екипи на Пожарната ще останат на място. На денонощно дежурство ще бъдат и двете водоноски на Община Казанлък, за да са в готовност, ако се наложи използването им.

При необходимост, Община Казанлък има готовност да обяви частично бедствено положение, но към този момент обстоятелствата не го налагат, посочват от пресцентъра.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram