Пламен Караджов застана начело на БСП в Казанлъшко

41-годишният Пламен Караджов бе избран за председател на Общинската организация на БСП в Казанлък на конференция, провела се днес. Той е потомствен социалист, общински съветник трети мандат, бивш кандидат-депутат, член на Областния съвет на столетницата и един от най-активните членове на местната структура. Караджов е икономист, семеен, с едно дете.

Новият председател сменя на поста досегашния – Румяна Друмева, която поиска предсрочно прекратяване на мандата й година по-рано. Сред основните мотиви на Друмева да се оттегли е, че вече има подготвени млади кадри за позицията и трябва да им бъде даден път.

Караджов спечели в гласуването със 78 гласа, пред другия кандидат Станимир Стефанов, събрал 9 гласа вот.

На форума Друмева направи обзор на политическата обстановка, а депутатът Момчил Ненов представи пред социалистите приоритетите на Парламентарната група на левицата.

Бяха набелязани и основните задачи пред организацията, а с предимство е подготовката за Местни избори 2023 г.

За първи път Общинският съвет на БСП, Казанлък учреди плакет за дългогодишно членство партията. С него бяха удостоени 28 местни социалисти – редови членове, бивши кметове и участвали в местната власт. Плакетът беше връчен на активисти на БСП като Янка Ташева, Янка Найденова, Катя Киликчиева, Иван Матанов, Деньо Азманов, Никола Камбуров, Митка Шивачева.

Новият председател Караджов връчи на вече бившия Друмева букет червени рози и благодари за подкрепата, стимулите и подготовката, които й дължи за развитието си.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram