Палят светлините и елхата в Казанлък с празнично шествие на деца от градините и ученици

Стотици казанлъшки деца ще преминат през града в празнично шествие преди запалването на коледните светлини на елхата на площад „Севтополис“ в петък.

Те ще дефилират по централните улици в карнавална премяна, за да ни поздравят на специално пригодената за тържеството сцена, обяви Община Казанлък. Момичета и момчета от казанлъшки детски градини и училища и техни преподаватели ще съживят приказни герои и ще влязат в необичайни роли. По своя маршрут ще пристигне и Дядо Коледа с цялата му свита. Предвидени са изненади и забавления за най-малките, а присъстващите ще се насладят на приказно коледно шоу.

Преди тържественото запалване на Коледните светлини между 16:00 часа и 17:00 часа празничното шествие ще премине по следния маршрут:

  • от кръстовището на бул.„Христо Ботев“ и бул.“23 Пехотен Шипченски полк“
  • покрай кръговото кръстовище на  ул. „Бачо Киро“
  • по  бул. Розова долина“
  • до площад „Севтополис“

За безопасното преминаване на колоните с деца по упоменатия маршрут за един час движението на МПС-та в посочените участъци ще бъде спряно.

Тържеството на 09.12.2022 г. ще започне от 16,30 ч. на централния площад „Севтополис“ , а на финала му ще засияе и елхата на Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Палят светлините и елхата в Казанлък с празнично шествие на деца от градините и ученици

  1. в час пик , върха на сладоледа !!!

Comments are closed.