Наш фотограф журира за National Geographic

В края на септември ни очаква вълнуващо събитие за любителите на фотографията, организирано съвместно от National Geographic и InGlobo, озаглавено „Истории в обектива“. То ще се проведе на 27-и септември, вторник, от 19:00 часа, в Pirotska 5 Event Center (ул. „Пиротска“ №5). 

По време на събитието ще бъдат наградени победителите от първия фотоконкурс на National Geographic, а преди това да стане, присъстващите ще могат да се насладят на поредица от разговори със забележителните членове на журито – Вера Гоцева – Ломовера, Димитър Караниколов, Стоян Ненов, както и специалния гост Хайме Рохо, които ще споделят различни преживявания и интересни истории в процеса на снимане.

Казанлъчанинът Димитър Караниколов е архитект, пътешественик и фотограф. Кадрите му ни позволяват да обиколим света, и по-интересното – да го видим и от птичи поглед. Той смята, че най-добрите снимки са не само визуално издържани, но и разказват интересна история с интересен герой, имат съдържание. В последните няколко години пътува на специализирани фотографски експедиции в опит да заснеме автентични места и хора и непознати гледни точки със своя дрон. Негови снимки са публикувани от Lonely Planet, Vogue, Fubiz, Designboom, National Geographic. През 2019 г. печели Международните фотографски награди (International Photography Awards) в категорията „Фотография от пътуване“, а през 2020 г. става Aerial Photographer of the Year в категория „Изящно изкуство“. До момента има 6 самостоятелни фотоизложби.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram