Мощна дандания тормози жители на Бузовград от години

Рев на мотори с и без номера, силна чалга до късно през нощта от години тормозят съседите на Христо Т. от Бузовград, живеещи около ул.“Митко Палаузов“№3 в селото. Хората са подложени на системен тормоз без значение от часа на денонощието.

Многократно през годините съседите били стресирани от форсиране и шум на мотори, които се ремонтират в гаража на Христо Т. и се изпробват с висока скорост на улицата в населеното място. Хората се възмущават и питат няма ли полиция за такива, други свиват рамене и просто казват: „Въпрос на възпитание“. Трети може би се страхуват да се оплачат. В съседната къща живее болна жена с възрастната си майка, която преди години е подавала сигнали и дори има съставен акт за нарушаване на нощната тишина, но вече са отчаяни, тъй като нищо не е в състояние да респектира „веселата компания“.

В съседен на Христо Т. имот живее зет му заедно със семейството си, който също допринася за „спокойната“ атмосфера. Наскоро същият е бил предупреден от органите на МВР-Казанлък да  не използва озвучителна уредба на открито, съгласно наредба № 1 на Община Казанлък, в която изключително грамотно и достъпно е обяснено на разбираем за всеки език, че независимо от часа на денонощието е абсолютно забранено да се използва музика на открито, шум от двигатели на МПС, събирания включително и в частни имоти, които пречат на хората да живеят нормално. Въпреки това шумните събирания продължават много след 22.00 часа.

Върхът на постижението на групата /засега/ е на 23.07.2021г. – две седмици, след както всички са били писмено предупредени, че нарушават обществения ред след 22.00 часа, отново огласяват квартала и съседните вилни имоти, което не беше трудно да заснемем. От текста на песента могат да се направят изводи за нивото на култура на празнуващите.

Може би музикалният поздрав е бил за служителите на полицията в Казанлък, които са си помислили, че протоколът им за предупреждение има смисъл, а може би не, но със сигурност е налице явна демонстрация на незачитане, грубо нарушение на обществения ред и изразява явно неуважение към обществото.

Дали това поведение не осъществява състав на престъпление по глава десета от НК, може да реши компетентната прокуратур,а ако това не престане. Също така тези нощни сбирки, съчетани с употреба на алкохол, се извършват често и в присъствието на малолетни деца, които имат чудесен пример на своите роднини и изучават цветущия български език, вместо отдавна да са по леглата.

Юристи са на мнение ,че освен към полиция и прокуратура, както и Отдела за закрила на детето, гражданите са в пълното си право да се обърнат и към съответния съд, където да заведат искове за обезщетения и за претърпени неимуществени вреди.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram