Моника Динева инициира комисия за поправки в правилника на Об Съвет в полза на ефективната публичност

Да бъде сформирана комисия, която да направи промени в правилника, регламентиращ дейността на Общинския съвет в Казанлък, предлага съветникът Моника Динева. Предложението й е временната комисия да е от седем общински съветника, които да изготвят  проект за Правилник за организацията и дейността на ОбС Казанлък до 15 февруари догодина.

Юристката е председател на групата съветници от „БСП за България“ – третата по големина политическа формация в местния парламент. За Динева това е шести мандат като съветник, тя е един от най-опитните и активни старейшини.

Мотивирайки предложението си Моника Динева подчертава, че в казанлъшкия парламент има нови политическите формации – ИТН и ПП-ДБ, които са излъчили по двама общински съветника и „е налице необходимост от отмяна на действащия Правилник за организацията и дейността на ОбС Казанлък, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация и създаването на нов, който да е в синхрон с действащото законодателство и актуалното политическо представителство в Съвета“.

Настъпили са и промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация, които следва да получат своето отражение в Правилника, напомня Моника Динева в докладната до колегите си в Съвета.

За Пресс ТВ тя коментира, че с промените в Правилника ще бъде постигната необходимата синхронизация със законовите поправки, както и ще се гарантира по-голяма и ефективна публичност в работата на постоянните комисии и Общинския съвет.

„В духа на промените целим още подобряване на взаимодействието между Общинския съвет и общинската администрация“, коментира Моника Динева.

Следващото заседание на Общинския съвет в Казанлък е на 22 декември, в чийто дневен ред е включено за разглеждане предложението на Моника Динева.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram