Младежи от Скобелево организират благотворителен турнир за Светльо от Казанлък

В последните месеци, все повече жители от града на розите и хора от цялата страна се включват в набирането на средства за скъпо струваща операция в чужбина на казанлъчанина Светлозар Сербезов. По инициатива на младежи от с. Скобелево, Община Павел баня в края на седмицата предстои благотворителен турнир по тенис на маса. Началото на турнира в Младежкия клуб в Скобелево ще бъде дадено в неделния ден, от 10 часа, а минималната такса за участие е 10 лева.

В турнира участват 24-ма души, като играта ще се проведе на принципа на Европейското първенство по футбол, т.е. 6 групи, във всяка участват по 4-ма души. Към осминафиналите продължава всеки участник на 1-во и 2-ро място от група, както и 4-та с най-висок резултат от класиралите се на 3-о място в групите. Резултатът на всеки участник се определя от броя на спечелените сетове, като при равен резултат се взима предвид разликата между спечелените и загубените точки. Към четвърт финалите, полуфиналите и самите финали се продължава на принципа на директната елиминация.

Ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки, обяснява от името на организаторите Сали Гаваз. Неговото име свързваме и с друг благотворителен турнир от преди година, по футбол – в помощ на пострадалия от катастрофа Мерал от Крън.

Светлозар е на 50 години. Води битка със серия от заболявания, като най-тежкото е периневрална киста на Тарлов в гръбначния стълб. За премахването й, лечение и рехабилитация са необходими близо 50 000 евро.

Помогнете, като дарите средства по дарителската сметка на Светлозар:

BG47UBBS80021082880640

BIC КОД: UBBSBGSF – банка ОББ

Титуляр: Светлозар Сербезов

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram