Мартин Папанов стана най-добрият български участник в Обиколката

Колоездачът от Крън е с най-добро представяне от българските участници в генералното класиране на приключилата днес 70-та юбилейна Обиколка на България. Мартин Папанов пристигна в Казанлък пети на етапа, в който участниците финишираха тук на 28 август. В Бургас изостана с една позиция, а след финала на Обиколката завърши на седмо място, само на 37 сек. изоставане от победителя Михал Шуран от Чехия.

Състезателят на Несебър се намира в много добра форма, а тези дни го очакват нови международни състезания с националния тим на България.

Последният етап, с дължина 128 километра, в Шумен бе спечелен чрез финален спринт от Микеле Гацоли. За италианеца това е втори етапен успех в обиколката. Носител на жълтата фланелка отново е Михал Шуран от ATT Investments, следван от Микеле Гацоли (Астана) и Феликс Щели (EF Nippo). Шуран взе и бялата фланелка на червени точки за най-добър катерач.

Зеленото трико за най-активен състезател бе спечелено от унгареца Жолт Истлщекер, докато най-добър млад състезател стана Лука Йени.

Специална награда получи най-добре представилият се роден състезател до 23 години – Габриел Грозев.

В отборното класиране поведе Voster ATS Team пред ATT Investments и Education First.

70-ата Обиколка на България за втори път в своята история завършва в Шумен, а догодина се навършват 100 години от първото ѝ издание.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram