Лидерът на БСП-Казанлък Караджов: Общината продаде имота ни в Несебър

„Имотът в Несебър, земята под бившите общински бунгала, последният голям и апетитен терен собственост на Община Казанлък е ПРОДАДЕН“, съобщи в гневен пост във Фейсбук председателят на БСП в Казанлъшко Пламен Караджов.

Лидерът на столетницата уточни:

„780 000 лв……. за Община Казанлък, а за оставените 💶💶 в един партиен офис (както стана известна схемата преди няколко дни), може само да гадаем………⛔ 10 години управление на г-жа Стоянова и ГЕРБ на Казанлък, струва над 9️⃣0️⃣0️⃣ продадени общински имота! Общински имоти, които носиха по 350 хил.лева годишни приходи от наемил На терена в Несебър можеше да бъде построена една почивна база за нашите деца❗Можеше ………“.

Припомняме, че от общината са изтъргували имота на търг, който е трети при два предходни и неуспешни. Пърцелът е похарчен със 71 500 лева по-евтино от първия опит за търг, насрочен за края на 2020 г., когато цената му беше 853 800 лева. Практиката на община Казанлък показва, че имотите се продават обикновено на трети или повече опити, като цената всеки път пада заради липса на кандидати – такъв е случаят с имота в Равда, бившето училище „Димитър Андреев“, купено от жената на тогавашния ресорен зам.-кмет, както и бившето Детско автоградче, харизано на жител на Сингапур.

Имотът, вече бивша собственост на община Казанлък, е с площ 2 800 кв.м, на адрес: гр. Несебър, местността “Кокала“, трайно предназначение на територията: урбанизирана, начин на трайно ползване: за друг курортно-рекреационен обект, за имота е одобрено частично застроително решение.
По непотвърдена информация на Пресс ТВ покупката му е направена от местен бизнесмен, който не за първи път е клиент на община Казанлък и не за първи път пазарува на „преференциални цени“.

На 4 март 1998 кметът на Казанлък Иван Гороломов и кметът на побратимения руски град Толияти – Сергей Жилкин, посетиха Несебър – заради намерението на руската страна да построи почивна станция със спортни площадки и увеселителни заведения върху 3-те декара земя, собственост на Община Казанлък. Това припомня архивът на Медийна група „Вис виталис“.

По-късно по време на управлението на ГЕРБ кметицата Стоянова обещаваше в Несебър да строи почивна база с апартаменти, както обещаваше, че ще инвестира така, че бившият детски лагер в Равда да започне да функционира като такъв за казанлъшките деца. Според слухове теренът в Равда е продаден чрез подставено лице на най-големия работодател у нас.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Лидерът на БСП-Казанлък Караджов: Общината продаде имота ни в Несебър

  1. А вие къде бяхте толко време . Мисля че и вие бяхте във оправилтеният съвет , нали . Аааааа май и вие си бяхте купили , няколко общински имота по това време докато бяхте общински съветник на БСП или се къща май 😆. Проверено и вярно . Ако някой реши да провери .

Comments are closed.