Лафазанов: Театралният фестивал в Павел баня е едно слънчево и усмихнато начинание

„Нека да са живи и здрави организаторите и да се разраства фестивалът“, пожела актьорът Кръстьо Лафазанов на Националния фестивал на комедийните спектакли „Чудото”, чието първо издание се провежда в Павел баня в рамките на Чудомирови празници. Комикът гостува в третата фестивална вечер със стендъп комедийното шоу „Комикадзе на кръстюпът“ в навечерието на Деня на театъра – 27 март.

Фестивалът стартира на 23 март и ще приключи на 30 март, той се организира от Община Павел баня, НЧ „Напред – 1903“ и Инициативен комитет с почетното членство на кмета Иса Бесоолу и председател д-р Йордан Гечев.

Пет са спектаклите, включени в Първия Националния фестивал на комедийните спектакли „Чудото”, те са подбрани от актьора Николай Урумов, който е селекционер на постановките.

На закриването на Фестивала в последния му ден ще бъдат връчени Специална награда, награди за най-добра мъжка и женска роля, и награда на публиката.

Журито, което ще оценява спектаклите, е в състав: Дарин Маринов – директор на Държавния куклен театър в Стара Загора, актьорът и режисьор от Драматичен театър „Гео Милев“, Стара Загора Ивелин Керанов, докторът по изкуствознание Пламен Петров – директор на Художествена галерия – Казанлък и д-р Йордан Гечев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram