Крън пропищя от глутница, властта се спотайва

Свободно пуснати и агресивни кучета се нахвърлят върху крънчани всеки ден покрай детската градина в градчето и в близост до пенсионерския клуб.

Проблемът е познат в градчето не от днес и за него са алармирани и местния кмет, и община Казанлък, доверяват засегнатите жители. Те са майки с малки деца, минувачи и пенсионери, опитващи се да стигнат до клуба на възрастните крънчани.

Животните обитават ромски имот без ограда и биват вързани много рядко, в повечето време са на воля и нападат хората. Въпреки всички наредби на властта, които регламентират движението и отглеждането на домашни любимци, псетата създават заплаха.

В редакцията на Пресс ТВ хората, освен че се жалват, но и питат възможно ли е властта да се справи с проблема или тази слабост е свързана с други дефицити.

Хората вече правят подписка и са готови сами да се погрижат за отстраняването на проблема, макар да прескочат етичните норми.

„Ако „отговорните“ и овластени не могат да решат елементарен проблем с ромските любимци, пуснати на свобода, то ние можем. Не се свеним – само през последната седмица имаше два красноречиви случая у нас с пострадали. Не искаме жители на Крън да бъдат фатално засегнати и градът ни да влезе в обращение в националните новини с драматичен отпечатък“, заявяват загрижените крънчани.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram