Колите на Google Street View отново в Шипка

Автомобилите на Google Street View се завръщат в Шипка тази пролет. През следващите дни те ще тръгнат на път, посещавайки освен балканското градче, но е много градове, и маршрути из цялата страна. Целта е да се актуализират Google Street View изображенията на градове, пътища и магистрали в Google Maps.

Street View показва 360-градусови изображения на улици, както и природни и културни забележителности. Първите кадри от пътищата на България бяха заснети през 2012 г., а услугата стартира малко по-късно през март 2013 г.

След Шипка Google Street View ще посети отново и Стара Загора, а после и още 53 български градове.

Google обръща сериозно внимание на защитата на личните данни. Преди публикуването на събраните изображения те се обработват със специална технология, която размазва лицата на хората и регистрационните номера на автомобилите, така че те да не могат да бъдат идентифицирани и по този начин тяхната поверителност е защитена.

Street View е популярна функция в Google Maps, която в момента е достъпна в повече от 220 страни по света, включително Антарктида и Арктика. Предлага се на настолни компютри и мобилни устройства, както и в Google Earth.

Обиколката ще стартира на 24 март.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram