Кметът Иса Бесоолу предлага Кольо Кавръков за почетен гражданин на Павел баня 

Кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу отправи предложение до Председателския съвет на Общинския съвет за удостояване със званието “Почетен гражданин на Община Павел баня” на Кольо Кавръков, който днес празнува своя 70-годишен юбилей. Предстои в четвъртък, когато е заседанието на местния Парламент, общинските съветници да се произнесат. 

Кольо Кавръков е спортист и общественик. Тренирал е футбол и лека атлетика, като е бил капитан на юношеския футболен тим на “Розова Долина” – гр.Казанлък, и шампиони през 1968г. на зона „Загоре“. 10 г. е бил играещ треньор на отбора на “Тунджа” – Павел баня. В атлетиката се състезава на дълги разстояния, като завоюва и медали.

Председател е от 30 г. на туристическо дружество „Еделвайс“ – Павел баня, високопланински водач от 50 години с диплом от Централната планинска школа “Мальовица”. Дълги години води групи – детски и възрастни по нашите планини на екскурзионно летуване.

През последните 5 години е част от екипа алпинисти, с които покорява многохилядници, на чиито върхове се веят знамената на Павел баня и България.

Директор е на фолклорен танцов ансамбъл „Детелини“, който заедно със своята съпруга, създават през 1989г. 

Стотици са децата преминали през ансамбъла,възпитани в любов към фолклора и българските традиции. Днес Кольо Кавръков продължава да бъде активен общественик. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram