Какво се „крие“ от другата страна на част от творбите на Васил Бараков разгадаваме в събота в Галерията

Поредната лекция, организирана от екипа на Художествената галерия в Казанлък, е посветена на процеса по създаване на предстоящата изложба „Територии на меланхолията“ по случай 120-ата годишнина от рождението на Васил Бараков. Това съобщават от културния институт. Куратор на експозицията е директорът д-р Пламен Петров. Лекцията е част от платформата „Събота в галерията“ и ще се състои на 27 август от 20:00 часа в залите на институцията. 

Създаването на една изложба е сложен процес, който е част от невидимия за публиката живот на всяка музейна институция, посочват от галерията. То минава през различни процеси от раждането на идеята, през множество административни и логистични крачки, проучване и изграждане на концепцията до създаването на тематико-експозиционния план и самата реализация. В предстоящата среща ще бъдат разгледани тези процеси, поставяйки фокуса върху предстоящата изложба „Територии на меланхолията“ с творби на именития български художник Васил Бараков, която предстои да бъде открита на 29 август. 

Гостите не само ще имат възможност да са сред първите, разгледали експозицията, но и ще научат повече за дългия път на нейното създаване. „Нещо повече – ще имате шанса да видите какво се „крие“ от другата страна на част от творбите на Васил Бараков – техният оставащ невидим за публиката гръб“, посочват още от културния институт.

БТА 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram