Казанлъчани ще могат да се обучават във Виетнам?

Да бъде сключен меморандум за разбирателство между Казанлък и виетнамския град Лай Чау, предлага кметицата Галина Стоянова, а Общинският съвет предстои да се съгласи или отхвърли идеята утре на свое заседание.

„През месец септември 2022 в Община Казанлък постъпи Грама с изх. №Пв-09-416/14.09.2022 от Посолството на България в Ханой, Виетнам, която информира за изразено от страна на виетнамската провинция Лай Чау желание за развитие на връзките с България и конкретно за побратимяване/сключване на меморандум за разбирателство с българска община и предложение от Посолството побратимяването да бъде насочено към Община Казанлък. Мотивът за това е наличието на сходства и допълващи се елементи между профилите на двете общини, което би създало условия за развитие на бизнеса, туризма и връзките между хората“, обяснява в проекта Стоянова.

В докладната й до съветниците тя уточнява, че въз основа на очертаните предимства на Лай Чау потенциалните възможностите за сътрудничество с Община Казанлък са в области като селско стопанство, хидроенергетика, туризъм, обучение.


Последвайте PRESSTV вече и в Telegram