Казанлъчани продължават да помагат с пари за Светльо, малко остава до операцията

Близо 11 хиляди лева все още не са събрани, за да бъде извършена така необходимата за Светлозар Сербезов операция в Турция. Казанлъчанинът вече се е прибрал у дома, след като изкара няколко месеца престой в Италия в търсене на медицинска помощ.

Според последните изследвания, сколиозата му се е увеличила между 28-30 градуса/изкривяване на гръбначния стълб/. За няколко години губи 20 килограма от теглото си.

Светлозар е с множество заболявания. 48-годишният мъж се нуждае от спешна операция, за която трябва да бъдат заплатени общо 17 000 лева. Тя ще се извърши в турска клиника. Осигурена е линейка до Истанбул, която ще струва 1600 лв., но няма друг начин за придвижването му, тъй като с автобус е невъзможно, а с кола – неудобно.

Светлозар претърпя операция на гръбначен стълб в българска болница, но тя се е оказала неуспешна, а състоянието му се е влошило. В опит да намери нов изход за себе си, мъжът посещава и приятели в Италия. „Загърбили сме кистата на Тарлов, тъй като на този етап тази операция излиза на преден план“, разказа майката Тошка Тенева.

Десетки казанлъчани и хора от цялата страна помагат с малки суми за каузата на Светльо. Сред най-големите дарители е казанлъчанка, предоставила 1000 лева от спестяванията си, за да помогне на семейството му.

Тел.: 0895147355 Тошка Тенева

BG47UBBS80021082880640

UBBSBGSF Banka OBB

Титуляр СВЕТЛОЗАР ДИМИТРОВ СЕРБЕЗОВ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram