Казанлъчани негодуват срещу ограниченията за паркиране! Обмислят протест!

Над 90 фирми и търговски обекти се включиха в нарочна подписка срещу премахването на паркоместата по булевардите „23-ти пехотен Шипченски полк“ и „Княз Ал. Батенберг“ в Казанлък. Причината е, че през 2020г. от местната администрация са поставили знак B27, който забранява паркирането и престоя в централната част на града. Преди няколко седмици от presstv.bg ви информирахме, че се заличават паркоместа по централните булеварди на града.

След наложените промени в движението, достъпът до търговските обекти и учреждения е силно ограничен, което е довело до спад в оборотите на някои фирми с над 50%. Търговци споделят, че изпитват и затруднения с доставянето на стоки.

По думи на подписалите се, остава неясно и нелогично решението на транспортните експерти в община Казанлък, участъкът от магазин „Лидл“ до ОУ „Мати Болгария“, както и улицата „Шипченска епопея“, и голяма част от бул. „Княз Ал. Батенберг“, да продължават да имат разграфени паркоместа, като се има предвид, че там пътните платна са доста по-тесни.

Търговци са възмутени и от отношението на наказателните служби, отговарящи за паркирането в града, които налагат санкции и репатрират автомобили на възрастни и трудноподвижни хора.

В началото на 2021г. подписалите се са внесли питане до местната администрация относно проблема с паркирането:

След около 4 месеца е последвал отговор от Община Казанлък, който гласи:

От подписалите се фирми алармират, че ако не бъде взето адекватно решение по казуса, обмислят провеждането на протест, на който се надяват да бъдат чути!




Последвайте PRESSTV вече и в Telegram