Испанският посланик ще посети Мъглиж

След като бяха наградени от президента Румен Радев, утре група мъглижки ученици ще бъдат поздравени за таланта си и от посланика на Кралство Испания Н. Пр. Алехандро Мата

Учениците от седми а клас в ОУ „Христо Ботев” в Мъглиж взеха участие в Десетия традиционен конкурс на ЦЕНТЪР ЗА МЕЖДУЕТНИЧЕСКИ ДИАЛОГ И ТОЛЕРАНТНОСТ Амалипе „Имам една мечта – да учим и живеем заедно”. В категория видеоклип учениците спечелиха първо място с клипа „Викът на мълчанието. И след това…”, създаден от 11 ученика от седми клас от Основното училище.

Те бяха лично наградени от г-н Румен Радев – Президент на РБ и от ЦЕНТЪРА ЗА МЕЖДУЕТНИЧЕСКИ ДИАЛОГ И ТОЛЕРАНТНОСТ “АМАЛИПЕ”.

За да поздрави лично децата и да се докосне до една традиционна българска община и нейните жители Негово превъзходителство г-н Алехандро Мата – посланик на Република Испания, ще посети Община Мъглиж на 3 юни.

Г-н Мата ще бъде посрещнат от д-р Душо Гавазов – Кмет на Община Мъглиж. В програмата на визитата е включено посещение на Мъглижки манастир „Св. Николай Чудотворец”.

Заключителната част от посещението ще бъде в ОУ „Христо Ботев”, където за посрещането на Негово превъзходителство учениците са подготвили специална програма.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram