Има опасност от вторичен взрив в завод „Арсенал“ (ВИДЕО)

По случая с тежкия инцидент в завод „Арсенал“ е образувано незабавно досъдебно производство, заяви пред медиите Тодор Деянов, апелативен прокурор на Пловдив. Цех 150 на Завод 4 е тотално разрушен. Има опасност от вторичен взрив в завод „Арсенал“, тъй като в рухналото помещението са се съхранявали материали за звуково-светлинни ефекти и все още има опасност те да се възпламенят отново.

Вследствие на взрива е изхвърлено тялото на единия от тримата работници в цеха – 55-годишен мъж, който е починал. Две жени на 53 и на 43 години са в неизвестност, най-вероятно телата им са под руините, но към момента те се водят като издирвани, посочи окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов. Той уточни, че е започнало разчистване на периферията на срутения цех, но се очаква екип на Специализирания отряд с борба с тероризма, който ще се заеме професионално с обезопасяването на основния корпус, напълно унищожен след инцидента, останали са само отломки от стени.

Счупени са прозорците на съседни сгради.

Срокът за разследването е 2-месечен, с изясняване на причините за нещастния случай се заема Националната следствена служба.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram