„Изкуството като хоби и вдъхновение“ събра 21 автори в градината на Музей „Чудомир“ (видео+снимки)

За четвърта година от Литературно-художествения музей „Чудомир“ в Казанлък се проведе изложението „Изкуството като хоби и вдъхновение“. Събитието бе включено в Националния календар за провеждане на „Европейски дни на наследството“ в България.

Свои произведения представиха участниците-занаятчии,те демонстрираха умения и презентираха занаятите си. Тази година приложниците и занаятчиите бяха 21 души. Сред тях автори на плъстени изделия, стъклопис, аксесоари от дърво, декорации от мъх, ръкоделия, гоблени, глинена посуда, силиконови цветя, картини акварел и масло и други.

За първи път участва собственичката и управител на Медийна група „Вис виталис“ Славка Самарска, която изложи свои гоблени. Увлечението й по изработката на гоблени е от 8 години, изпод ръцете й са излезли повече от 50 образци.

Гобленът „Нашенци“ по прочутата рисунка на Чудомир, Самарска дари на музея му и получи искрените благодарности на екипа. Още две авторки дариха свои творби на Музей „Чудомир“. В програмата се включиха с песенни изпълнения дамска група от читалището в село Голямо Дряново и мъжка група от читалището в село Розово.

В градината на Чудомировата къща твориха и деца в специално ателие за малчугани.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram