За пръв път в Казанлък: Празник за деца и кучета

На 26 септември, поляната до Младежкия дом ще се изпълни с радостен лай и детски смях. За първи път в Казанлък се организира Празник за деца и кучета едновременно.

Организатор е фондация Animal Hope Bulgaria – Kazanlak, която повече от 10 години се бори за по-добър живот на отхвърлените, бездомните и пострадалите животинки в града и региона.

На празника ще гостуват приятели от Кучешко училище  –  Кучилище Стара Загора, които са домакини на същия формат в града на липите вече трета година. Те ще покажат добрите обноски и поведение на своите възпитаници и ще запознаят децата със спортовете за кучета .

В програмата ще има достатъчно време, за да могат децата също да покажат своите любимци и да участват в игрите за страхотни награди –  конкурс „Моето прекрасно куче”, викторина „Какво знаем за най-добрият приятел на човека” и състезателна игра с препятствия .

Да подкрепят инициативата и самите те да покажат добро отношение към животните ще се включат и възпитаниците на ОДК „Св.Иван Рилски”, като ще видите танци на балет „Дива Денс” и КСТ” Роза” и демонстрация по таекуондо на СК”Кентавър”.

А за родителите и по-любознателните стопани на кучета ще има инфо зона, където ще могат да се консултират на място със специалисти за правилното отглеждане, хранене и здраве на своите четириноги приятели.

На събитието ще участват и четириноги обитатели от казанлъшкия приют, които ще потърсят своите завинаги хора сред присъстващите, а за да дадат добър пример,че бездомните кучета са еднакво достойни и чудесни домашни любимци, ще се присъединят и вече осиновени шаровци, които се справят отлично к живота в дом.

Празникът цели, да ни накара да бъдем по-добри стопани, по-толерантни към бездомните и да ни напомни че отговорността да живеем в по-добра градска среда е наша.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram