Започват празничните дни на розата и минералната вода в Павел баня

Уважаеми жители на Община Павел баня,

Скъпи гости,

Дойде времето и тази година да отбележим Празника на розата и минералната вода – от днес (5 юни) до 10 юни вкл. Времето, в което традиционно в нашия край се провеждат розоберът и розоварението на ароматната маслодайна роза, известна по целия свят с несравнимите си качества. А българското розово масло – така ценно и предпочитано от световните козметични и парфюмерийни марки, а и от фармацевтичните гиганти, няма аналог.

И, ако прибирането на розов цвят, а и на лавандула, е в определени месеци от годината, то другото ни природно богатство – минералната вода, радва посетителите в Павел баня целогодишно. Нашата минерална вода е единствена по рода си със своя състав и лечебни качества. Тя лекува. Особено полезно е при проблеми с опорно-двигателния апарат, централната и периферната нервна система. В годините, ние павелбанци, сме я издигнали в култ като именно в навечерието на розобера избираме, освен Царица Роза, и Цар на минералната вода.

И тази година имам удоволствието да честитя Празника на розата и минералната вода на всички Вас, уважаеми съграждани и гости на Община Павел баня! Наслаждавайте се на аромата на павелбанските рози и лавандула, потопете се във феерията от цветове и се докоснете до лековитата минерална вода, за да заситите сетивата си именно тук – в нашата община!

Използвам случая да Ви пожелая здраве, изпълнени с приятни емоции дни, слънчево и прекрасно лято!

С уважение,

ИСА БЕСООЛУ

Кмет на Община Павел баня

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram