Д-р Колев, №1: Средствата от продажбите по населените места да се връщат обратно там

Кандидатът за кмет на Община Казанлък д-р Иван Колев заяви в Енина, че кметът трябва да е визионер с екип от компетентни и пригодни администратори

Повечето от придобивките в Енина са дарение, разказаха жители на селото пред кандидата за кмет на Община Казанлък д-р Иван Колев. Дарителите са местни жители, с чиито средства са изградени, например, детската площадка и фонтанът в центъра на селището, уточниха хората.

„Една трета от средствата от продажбите на имоти по селата трябва да постъпват в същите тези села, както е по закон, за да могат да бъдат инвестирани в населеното място в полза на хората там“, категоричен е д-р Колев. Практиката сега е всички средства да остават в бюджета на Община Казанлък, а следва населените места да получават своя справедлив дял от постъпленията.

Д-р Колев подчерта, че в програмата му на кандидат за кмет на Община Казанлък има специална част, отредена на развитието на населените места, които заслужават не само внимание, но и сериозна грижа.

И в Енина, както и в останалите села на общината, като сериозен проблем хората посочват транспорта – недостатъчно са рейсовете, за да могат хората да разчитат на тях. Неоправдано висока е и цената на картите за пътуване, както и цената на билета, споделят хората.

Водите на реката са със съмнително качество заради ферма за крави и домашните септични ями, руслото й се нуждае от почистване, доверяват още енинци пред д-р Колев. Те вече нямат надежда, че в селото им ще бъде изградена канализация.

Енина продължава да страда по разрушената сграда на читалището си и по липсата на физкултурен салон в училището.     

Д-р Колев, чието име е под №1 в интегралната бюлетина на вота на 29 октомври на Местни избори 2023, посочи, че има конкретна визия за населените места и коментира: „Общинският кмет трябва да е визионер. Да има хоризонт за години напред във визията за общината. Кметът има администрация от 200 човека – експерти, които следва да са администраторите.“

Хирургът е независим кандидат за кмет, издигнат от Коалиция „БСП за България“. Той бе придружен на срещите си в Енина от кандидатите за общински съветници от листата на социалистите Пламен Караджов, Теодора Иванова, Адриана Тенева, Мария Бресковска и представителите от гражданската квота Стоян Петров, Ивелина Недкова, Мирослав Маринов, Александър Семов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram