Д-р Колев, №1: Защо Градът на розите купува рози? Можем да си ги отглеждаме сами

Общинският разсадник ще намали разходите за растителност и ще отвори нови работни места

„В ръката си държа една роза и винаги ми става мъчно като се сетя за цветята в града. Интересно защо Градът на розите купува рози, за да ги разсажда? Казанлък, в който розата е издигната в култ, си купува розите, които се засаждат в градинките и парковете. Затова като кмет задължително ще направя Общинско предприятие –  разсадник, защото трябва ние да си произвеждаме разсадите за цветята и растителността за нашите паркове“, сподели тази своя идея кандидатът за кмет на Община д-р Иван Колев от сцената на НЧ „Искра“ по време на представяне на листата с кандидати за общински съветници на БСП.

За 4 години Община Казанлък е отделила повече от половин милион за цветя, показват отчетите на бюджета на досегашния кмет.

Със създаването на общински разсадник ще се спестят финансови средства, ще се създадат нови работни места и ще има възможност градът и населените места да разполагат с повече декоративна растителност.

„А и на Долината на розите й прилича да има общински разсадник“, коментира д-р Колев, според когото цветният разсад ще може да бъде предлаган за продан на други общини, институции и дори граждани.

Д-р Колев е с №1 в интегралната бюлетина, с която ще гласуваме на 29 октомври на местния вот.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram