Д-р Гечеви празнуваха 20 години на МЦ „Павел баня“ с група „Сигнал“

20 години от създаването на Медицински център „Павел баня“ отбеляза известната лекарска фамилия Гечеви, която отпразнува повода с лекарите, рехабилитаторите, медицинските и административни специалисти от всички филиали в ресторант „Казанлък“ точно на 10 ноември. Голямата изненада и подарък на д-р Гечеви към всички бе участието на група „Сигнал“ .

Близо половин милион пациенти са преминали през филиалите на МЦ „Павел баня“ за двете десетилетия, екипът от медици днес е малко над 100 души. Освен центъра в Павел баня, фамилията притежава и медицински център в Казанлък, популярен като „Мазалат“, и филиал за рехабилитация в Града на розите, както и Клиника „Д-р Гечеви“ в курортния град.

Д-р Гечеви са потомствени лекари, наследници са на проф. Георги Гечев. От 1965 г. той е главен лекар на Балнеосанаториума в Павел баня. Пръв у нас успешно съчетава неврологията с физиотерапията. Въвежда и новия терапевтичен подход “Подводно екстензионно лечение на дисковите хернии”, сполучливо получило името му – “Екстензия по Гечев”, която намира приложение в много балнеологични болници у нас, с което пък се открива цяла епоха в тази област. Проф. Гечев е удостоен със званието “Почетен гражданин на Павел баня”, както и с Почетен знак “Български лекар”.

По стъпките на прочутия си баща е и д-р Йордан Гечев. Той е почетен професор на Международната Медицинска Асоциация ( IMA ). Автор на учебника “Основи на общата вертебрология”, номиниран през същата година за “Медицинска книга на 2002 годината” и удостоен с грамота „За авторски принос в медицинската литература”. От началото на кариерата си, повече от 30 г., прилага в оригинал и усъвършенства уникалната за България методика, създадена от неговия баща – проф. Георги Гечев,за лечение на дисковите хернии – подводна екстензия.

Д-р Гергана Гечева и д-р Стоимен Гечев са най-новото попълнение във фамилията – те са внуци на проф. Гечев и дъщеря и син на д-р Йордан Гечев.

Д-р Гечева е специалист физиотерапевт. Специализирала е „Физикална и рехабилитационна медицина“ в Йерусалим, Израел, в Болница „Хадасса“. Д-р Стоимен Гечев е завършил медицина в МУ София, лекар-специалист по „Физикална и рехабилитационна медицина“.

Освен лекарското трио към фамилията се причислява и яркото присъствие на Тотка Гечева. Съпругата на д-р Йордан Гечев и майка на д-р Гечева и д-р Гечев-младши е двигателят на МЦ „Павел баня“ с всичките му филиали, на нея в огромна степен се дължи успешното развитие на дейността и административното обслужване.

Д-р Гечеви са преки наследници на Георги Чорбаджийски – най-големият брат на Чудомир, и на подп. Димитър Подскочиев – един от командирите на подразделение, участвало в операцията край Драва през Втората световна война. Той е единственият командир, върнал всичките си войници живи у дома.

Специален гост на партито за 20-я рожден ден на МЦ „Павел баня“ бе д-р Иван Маджаров, председател на УС на Българския лекарски съюз. Той не скри, че е впечатлен от фамилната история на д-р Гечеви и постигнатото от тях в последните години. Д-р Маджаров пожела успех и здраве.

В многото подаръци, снимки, цветя се вписа със своя бляскав стил и дамското трио „Сопрано“, а безспорната звезда на сцената бе 6-годишната Йоана, внучката на Тотка и д-р Йордан Гечеви и дъщеричка на д-р Гечева, която изпълни безупречно обичаната от всички песен на Емил Димитров „Една българска роза“. След бурните аплодисменти за Йоана свещите върху тортата духнаха всички от екипа на МЦ „Павел баня“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram