Дебютанти и доайени се срещат на страниците на 1 брой на „Кула“

В първия за тази година брой на казанлъшкото списание за литература и изкуство „Кула“ на страниците му традиционно си дават среща млади автори и творци, редовно публикуващи там от години. Броят излезе в края на миналата седмица, а първите му читатели вече се насладиха на съдържанието му.

Сред утвърдените имена в настоящия брой на разположение на четящата публика са Димитър Няголов, Петър Марчев, Яница Станчева и Лилия Димитрова. Първите двама участват с по един разказ, Яница Станчева представя любовна лирика, а Лилия Димитрова, освен с проза, се включва и с мерена реч.

Ради Радев, Весела Консулова, Планимир Петро, Радка Атанасова-Топалова са гостуващи автори. Отново приятно впечатление прави присйствието на младата 28-годишна поетеса Теа Монева, чиито стихова и в този брой са радост за слуха и надежда за бъдещето на изящното слово у нас.

Теа Монева далеч не е дебютант, тя е носител вече на десетки лителатурни награди у нас и в чужбина. Носител е ина втора награда в конкурса „Магията любов 2015“.

Догодина „Кула“ навършва 100 години от основаването си, макар издването му да е белязано от паузи, близо 120 са авторите, намерили място на страниците му през годините.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram