Гурково: Факти и реалност

Купчина павета, дарени на Община Гурково от АПИ, вместо да отидат по предназначение за павиране на улица, са се озовали в незаконна частна ограда, дълга около 600 м.

Сключване на договор от бъдещето без налично финансиране или договор за изплащане на средства с 200 000 лева повече от наличните и то авансово, са само част от „наследството“, което оставя предходният кмет на общината – Иван Иванов, на настоящия – Мариан Цонев.

Десетки са закононарушенията, открити от Цонев в работата на предшественика му. Когато сегашният кмет предприема действия и проверки, десетки сигнали са активирани срещу него, повечето анонимни.

Популярен и сериозно компрометиран политик се включва в опитите за дискредитиране на Мариан Цонев, като дава рамо в акцията на местния крупен работодател – управител на фирмата „Булметал“, в чиято незаконна ограда са открити паветата, дарени на Общината. За същия работодател Цонев открива, че е дал работа на бежанци, настанени в негов имот при нечовешки условия.

В добава се появява и „журналистическо разследване“ на страницата euractiv.bg, където се изреждат половинчати факти, свидетелски твърдения и хиперинтепретация на съдържанието на документи.

Кметът Мариан Цонев проговаря сега за действителните факти и реалността в Гурково и общината. Прави го след серия от проверки на всевъзможни органи и институции, които се произнасят в негова полза.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram