Готвената сделка за фотоволтаиците край Кънчево стигна до НС

С декларация от парламентарната трибуна „Възраждане“ сигнализира за сюжет в село Кънчево, в района на Казанлък. В него става дума за продажба на земи за бъдещо изграждане на фотоволтаичен парк от инвеститор, свързан със задлъжнелия „ТЕЦ Варна“, където мажоритарен собственик е почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

В декларацията от „Възраждане“ депутатът Даниел Проданов посочи, че засегнати са земи, които ще донесат годишно 35 лв. на декар за общината, докато инвеститорът очаквал печалба от над 9 млн. лв. за година. „Управител на фирмата инвеститор е лице, което е в съвета на директорите на друга фирма, чийто собственик на капитала е „ТЕЦ Варна“, обяви Проданов.

Обръщайки се към „Продължаваме промяната – Демократична България“, той продължи: „Това не е ли същият обръч от фирми, който притежава едно имение на един почетен председател в „Росенец“? Вероятно за вас това вече не е проблем.“

На 7 юли 2020 г. лидерът на „Да, България!“ Христо Иванов, депутатът от партията Ивайло Мирчев и Димитър Найденов – тогава общински съветник от формацията, а сега народен представител, акостираха с гумена лодка на брега край т.нар. летен сарай на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган в „Росенец“.

Депутатът от „Възраждане“ намекна, че отдаването на земите в казанлъшкото село е станало със съдействието на ГЕРБ и БСП в общинския съвет.

След декларацията на „Възраждане“ Йордан Цонев от ДПС обяви, че партията му ще поиска проверка от прокуратурата по казуса, а партията на Костадин Костадинов заяви, че вече е сезирала държавното обвинение.

Източник: Дневник

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram