Гневни казанлъчани след кастрене на дървета: Варвари! Нямат акъл, ама имат власт …ЛОШО!

След окастрянето вчера на дърветата по казанлъшката улица „Добри Кехайов“ (зад Дома на културата „Арсенал“) гневни казанлъчани изригнаха в социална мрежа срещу община Казанлък, чиито работници извършиха сечта. Мотивът за орязването е, че дърветата са стари, а кореновата им система е разрушила тротоарите.

Хората, обаче, разпалено критикуват окастрянето:

„Тази година кестените на нашата улица няма да цъфтят. Диваци и варвари сте вие от Общината!!!“

„Красота, чист въздух и дебела сянка лятото на 30 метра от терасата ми. Община Казанлък обяснява, че това е кастрене „по руския метод“. С други думи, дивашки“.

„Нямат акъл, ама имат власт …ЛОШО!“

„Всяка година когато трябва да се радваш на разлистените дървета, се прави тази грозория. И аз се възмущавам и не само аз, мнения на близки и приятели, но кой както го разбира…“.

„Мамелюците на емира, еничерите на султана, башибозука на община Казанлък! Как една малка улица беше обезлисена, клоните на дърветата нарязани, и грижливо откарани в неизвестна посока!!! Защо така бе, другари господа? На кого пречеха тези дървета? Нямате нито срам, нито акъл …“.

„Такъв е маТриала…“.

„По моята улица вече два пъти кастрят здрави дървета по този начин. В същото време има няколко дървета с опасни и изсъхнали клони между библиотеката и музея, на които никой от години не обръща внимание, докато не паднат на нечия глава…“.

„На 20 метра от тая сеч на снимката има огромна липа, която влиза в терасите. Не е пипана откакто живея тук – 25 години“.

„Защо ли. Нима не разбирате колко много общинската администрация се грижи за вас – осигурява Ви светлина, за да трупате витамин Д, за да не си харчите парите да ходите на море – така ще почернеете без проблем и не по-малко важно – окастрените клони ще топлят някои хора през зимата – при това напълно БЕЗПЛАТНО. А това, че около ВАС ПРИЛИЧА НА ЛУНЕН ПЕЙЗАЖ – НА КОГО МУ ПУКА“.

„Видяла жабата, че подковават коня и вдигнала крак. Тотална некадърност, плиткоумие и простащина!“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram