В общинският съвет в Казанлък: „Гаси тока, че си лягаме“*

Общинският съвет на Казанлък продължава да крие своите заседания от гражданството на Казанлък. Осмото поредно заседание на тъмно ще се проведе този четвъртък от 09:30ч. в зала „Инфра“.

Причините за провеждането му при закрита врата отново се обясняват с „усложнената епидемиологична обстановка“. Още през месец март председателя на Общинският съвет Николай Златанов пред националното радио, заяви че заседанията ще се провеждат при закрити врата. Оттогава досега сесиите на общинския съвет са със забранен достъп за граждани и журналисти.

Така на практика излиза, че от встъпването в длъжност на този общински съвет са проведени повече заседания на тъмно, от колкото със свободен достъп. Общият брой на заседанията до момента са 13, от които 7 са били закрити. По време на скритите сесии на местния парламент са били гласувани над 150 точки. По закон и правилник сесиите са публични и достъпни за всички граждани в община Казанлък.

Скриването на сесии от граждани и журналисти поставя много въпроси, свързани с прозрачността на гласуваните решения и тяхната важност за казанлъчани. За пример – сесиите на общинският съвет в областния Стара Загора се излъчват на живо както по местни телевизии, така и в социалните мрежи.

Въпросът какво крие общинският съвет от своите избраници и работодатели остава актуален и ще очакваме неговият отговор.

*рефрен от песента Теодора – Гаси Тока




Последвайте PRESSTV вече и в Telegram