Отново на избори – в Овощник, Крън и Шейново, Копринка и Бузовград/ Обновена

Освен за общински кмет, жители на пет населени места в община Казанлък ще трябва да повторят вота си на 5 ноември и ще избират между двама кандидати.

С решение на ОИК -Казанлък Бузовград и Копринка също ще ходят на избори тази неделя. Новината за повтаряне на вота преди това дойде от местната структура на ДПС, чийто кандидат на изборите в с. Копринка Кенан Саид се изправи срещу Зина Трифонова от партия ГЕРБ. И двамата обаче не успяха да получат над 50% .

Същата ситуация се получи и при избор на кмет в село Бузовград, където на „на поправителен“ отиват вече официално Петър Петров и Мая Берова.

В с. Овощник също не успяха да изберат кмет от първи тур. Балотажът ще е между Дамян Цанев от ГЕРБ и досегашния кмет Иван Колев от БСП за България.

И в Крън не успяха да изберат градоначалник от първия път. Борбата тук е между Тодор Малаков и Пламен Георгиев, досегашният кмет, издигнат от партия ГЕРБ.

Не беше избран и кмет на Шейново. Кандидатът на ДПС Юлиян Юлиянов ще премери сили на втори тур с Петко Петков от ПП ГЕРБ.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram