ВС „Искрица“ на 25 години

През далечната 1995 година, в един непринуден творчески разговор между Васил Самарски и Стефка Денева, се ражда идеята за създаването на вокална група от деца. Не след дълго тя е факт с основаването на Вокална група „Искрица”. За много кратко време групата набира популярност и става любима на казанлъчани.

Търсят я от цяла България за участия и концерти. В годините тя се разраства и преминава във Вокална студия, включваща „Искрица-бейби”, „Искрица-джуниър” и „Искрица-гранд”. Студията отдавна се е превърнала в музикалната визитка на град Казанлък. Нейните възпитаници неизменно завоюват призови награди от редица международни и национални музикални конкурси, организирани и в България и зад граница –Германия, Великобритания, Русия, Украйна, Гърция и др.

Равносметката от креативността, усърдието и педагогическа всеотдайност на Стефка Денева днес 25 години по-късно са над 500 награди. За високата оценка на преподавателския й труд в областта на вокалното изкуство говорят многократните специални покани от музикалната редакция на Българското национално радио за съвместни участия.

Под ръководство на вокалния педагог Стефка Денева в Града на розите израстват стотици млади таланти в певческото изкуство. С богатството на учителския си опит, тя увлича децата и младежите в дебрите на музикалното жанрово богатство. Творческият процес, на който е посветила своя живот, е модел за последователност, отговорност и всеотдайност, чертаещи обществената роля на педагога и диригента Стефка Денева.

Честит празник, „искрици“!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram