Вписват името на Стефан Папукчиев в почетната книга на град Казанлък

С вписване в почетната книга на град Казанлък, в изпълнение на Наредба №27 на ОбС за символиката на община Казанлък, за именуване и преименуване на обекти с общинско значение и за паметниците и другите възпоменателни знаци на територията на общината, ще бъде удостоен Стефан Папукчиев.

Настоящият директор на Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства е отличен за
дългогодишна обществено-полезна дейност по предложение на кмета на Казанлък Галина Стоянова и с решение на общинските съветници.

Папукчиев е роден през 1952 година в Казанлък. Завършва висшето си образование във физически факултет на Софийски Университет. От 1976 г. до 1980 г. работи като учител. През 1987 година завършва с отличие ВМИ Габрово специалност „ ТМММ” и „Металорежещи инструменти”. През 1991 г. е назначен като Началник Търговски отдел в ЗИНО, където работи до 1999 г.

През 1995 година учредява благотворителната фондация „Оазис“. Тази фондация до 2008 година изпълнява някои доста големи проекти – „Супа за бедни” този проект продължава без прекъсване 40 месеца, хранят се ежедневно 160 души социално слаби, „България е моята родина“ през 1997 г. – сформира се група от ученици в горните класове, която преминава през обучение в патриотизъм, етническа и религиозна толерантност, фотоконкурс „Деца в риск“ – с благотворителна цел.

През 2006 японската правителствена организация JlCA се довери на ЕТ „Папукчиеви“ и съвместно организираха дейността й в областта на гостоприемството в туризма в Казанлък. При завършването на двегодишния проект, на Стефан и Маргарита Папукчиеви, беше възложено да напишат наръчник за обучение на обучители „Въведение в обслужването в гостоприемството“, който е издаден през 2007 година.
От 03.06.2016 год. до момента е Директор на Музея по фотография и съвременните
визуални изкуства. През годините е получавал множество награди за фотография при участие в
национални и международни фотоконкурси.
Съавтор и оформител на книжното тяло на книгата „Фестивал на розата. Казанлък“ —2017 година.
Съавтор и оформител на книжното тяло на изданието „50 години Царица Роза” — 2018 година. Съавтор и оформител на биографичната книга „ Сър Иван Папукчиев КdB – живот и спомени”.
Участва в подбора на снимките и оформлението на страниците на книгите на Лилия Димитрова и Веселин Шивачев.
Инициатор за издаване на албума Нашиятъ Казанлъкъ”- 2023 година.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram