Вдигат цената на „скобата“, пада „паякът“

 Да се увеличи цената на санкцията с поставянето на скоби на автомобилите в Казанлък, нарушаващи регламентираните в Наредба 4 на Общинския съвет в Казанлък места за спиране, паркиране и престой на ППС от 10 на 20 лева и намали цената на репатрирането с паяк от 50 на 25 лева.

 Предложението  е на кмета на община Казанлък Галина Стоянова и ще е обект на внимание от общинските съветници на града на редовната им сесия на 25 юни – в четвъртък.

 Предложенията за новите цени и нови санкции за неспазващите разпоредбите на Наредбата водачи на МПС, са част от предлагани промени за изменение и допълнение на общинската наредба за спирането, престоя и паркирането на МПС на територията на Казанлък.

 Сред предложенията  за промени е и забраната , следвана и със санкция за  паркиране на автомобили пред входове на училища и детски заведения и на прилежащите тротоари.

 Въвеждат се промени, които касаят живеещите и имащите бизнес  в централата част на Казанлък и на територията на Екозоната и притежаващи пропуск за паркиране в тези райони.

С новите промени ще те имат право да паркират в най- близкия платен паркинг.

 Предлагат се и промени за  периода  на кратковременното паркиране с SMS – от 30 минути до 3 часа, като в същото време се удължава и времето на действие на забраните и съответно на санкциите при нарушаването им.

 Досега забраните важаха до 17,30 часа, вече ще са до 18 часа.

 Мотивите, с които се искат промени и допълнения в Наредбата за реда за спиране, престой и  париране на МПС на територията на Казанлък са Казанлък по- добър контрол и решаване на проблемите, свързани  с паркирането .

13 са общо въпросите, включени за дебат и решения на предстоящото заседание на Съвета.

Съгласно последните разпоредби на здравния министър от днес, в четвъртък би следвало съветниците да заседават с маски, при „открити врати“ на форума.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram