Буря от реакции в цялата страна срещу закриването на Дома в Бузовград

Близо 1700 граждани са подкрепили петицията против закриването на Дома за медико-социални грижи за деца „Мария Луиза“, с. Бузовград, по-малко от 24 часа от нейното стартиране. Данните са до 10:00 часа днес.

„Да спрем закриването на Дома за медико-социални грижи за деца „Мария Луиза“, с. Бузовград“ е сред най-новите петиции в платформата, а подкрепата си за това, освен казанлъчани, дават и българи от различни краища на страната и света, свързани с града на розите и с институцията, в това число осиновени деца и осиновители. Все още няма официална позиция на правителствено ниво, въпреки бурните реакции на хората от региона. Питане до министъра на здравеопазването в пленарна зала внасят депутатите от БСП Донка Симеонова и Георги Гьоков.

Публикуваме още два емоционални разказа от социалната мрежа във връзка с предстоящото затваряне на Дома за медико-социални грижи за деца „Мария Луиза“ от 2021 година.

Denislav Denev от Казанлък :

Не знам откъде да започна,тези дни са някак крайно емоционални след тази ,,новина”. За много от вас не е изненада/тайна че аз съм осиновено дете и именно Дмсгд Дцду Бузовград ,,Мария Луиза” е мястото където започва моята история! Разбирате ли не ме е яд,защото мястото е лично свързано с мен,не ме яд че мястото винаги е заемало и винаги ще заема много специално място в сърцето ми, ЯД ме и искам да крещя, защото седмица преди най-християнският и човешки празник оставяте едни изключително сърцати,всеотдайни,безгранично добри професионалисти и ХОРА безработни.. Смятате се за безсмъртни и недосегаеми дотолкова,че да си играете със съдбите на ДЕЦА!!!! За бога ДЕЦА!!!! Някои от тях в критично здраве.. Давате ли си сметка какво ще коства физически и най вече психически изместването им???? Кому е нужно да сривате (за пореден път) нещо действащо? Място пълно с любящи хора,обгрижващи и обичащи тези деца като СВОИ? ЖАЛКИ СТЕ! АРОГАНТНИ СТЕ! БЕЗПАРДОННО НАГЛИ СТЕ!! Само че ние няма да се оставим!!!!! НИЕ ХОРАТА,които обичаме това място! НИЕ ХОРАТА,които виждаме нестихваща любов,топлина и уют в това място! НИЕ ХОРАТА за които това място е ДОМ,но не просто дом,защото така е написано като абревиатура,а ДОМ в пълния смисъл на думата!!!! Община КазанлъкИСКРЕННО моля да подкрепите своите граждани,своите избиратели и да НИ докажете,че ,, Екипът на администрацията работи като едно цяло в полза на гражданите”.. Скъпа госпожо Ивелина ПановаНЕ СТЕ САМИ!! ЗАЕНДНО ЩЕ МИНЕМ ПРЕЗ ТАЗИ БИТКА!! БЪДЕТЕ СИЛНИ! ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД ВАС И ЦЕЛИЯТ ВИ ЕКИП! ОБИЧАМ ВИ!

Michaella Johnson от САЩ:

Сърцето ми е толкова тежко днес. Ще се присъедините ли към мен в молитва за скъпоценна група българи? Сиропиталището, в което Уилям е прекарал първите 2 1/2 години от живота си, току-що получи информация, че правителството ги затваря… тази седмица. Те са дом за тежко инвалиди и медицински крехки деца. Тези деца ще бъдат изпратени на различни места в страната, изкоренени от единствения дом, който някога са познавали, откъснати от дамите, които неуморно се грижат за тях да бъдат поставени на места, които не са направени за осиротели деца. Също така, моля, молете се за милите дами, които са прекарали години от живота си, изливайки любов, единствената любов, която повечето от тези деца някога ще изпитат, в живота на тези малки. Във време на Ковид и коледния сезон изведнъж остават без работа. Лично станахме свидетели на даряващите сърца на тези дами. Някои показаха гостоприемството си, като споделиха малкото, което имат, като нарязаха пресни краставици и ни донесаха закуска, докато прекарахме седмица, опознавайки Уилям в сиропиталището му. Някои ни дадоха безценния подарък да отделим време от деня си, за да направим 2-годишен щастлив в скута си, за да можем да получим обаждания по скайп през 5-те месеца, през които трябваше да чакаме след срещата със сина си, но преди да го направим бяха позволени да го върнат у дома. Някои ни подариха специални подаръци снимки на Уилям от първите му години преди нас, подарък без етикет с цена. Някои отдадено следват растежа и напредъка на Уилям през живота, гледайки и коментирайки снимки и видеоклипове тук. Анди и аз имахме възможността да се върнем да посетим тази специална група дами преди няколко години. Зададоха толкова много въпроси за Уилям и слушаха със сълзи в очите ни, за да споделим за семейството си. Те дават. Те обичат. Грижат се за тях. Боже, помогни на тях и на тези, на които са служили.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram