Скандалният старозагорски журналист Михаил Михайлов поиска санкции срещу България от ЕП и политическо убежище в ЕС

Скандалният журналист Михаил Михайлов изпрати Петиция до Европейския парламент. В нея той поиска въвеждането на санкции и упражняването на натиск срещу България, тъй като държавата не спазва европейското законодателство, както и не спазва правата на хората и на етническите малцинства.

В конкретния случай Михаил Михайлов се позова върху неспазването от страна на правителството и българските съдилища на правата на македонското малцинство, както и на абсурдните, според Михайлов, искания на България към Северна Македония, които се равняват на това Германия да иска подобни нещата дори не от Австрия, а от Нидерландия – толкова са различни българите от македонците, колкото германците от нидерландците.

Освен това Михайлов поиска и политическо убежище от Европейския съюз, тъй като през последните години натискът и тормозът, упражнявани от българската държава върху него самия, надхвърлят всякакви граници.

Михаил Михайлов отново публикува и скандално видео: в неговия видеорепортаж ясно се вижда как Михайлов запалва парче плат, наподобяващо българското знаме, след което го загасява, за да не подпали както той се изразява „целия Балкански полуостров“.

Това е тектът на петицията:

                                                                  ДО ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

                                                                     European Parliament

                                                                     The President of the European Parliament

                                                                     60 Rue Wiertz

                                                                     B-1047 BRUSSELS

                                                                     BELGIUM

                                                          ПЕТИЦИЯ

                      от Михаил Михайлов Стефанов, източнорумелиец,

                  български гражданин, адрес: България, гр. Стара Загора,

                       ул. Васил Левски № 89, телефон +359 898 447873,

                                            лична карта № 645008597

                                        Г-да/г-жи европейски депутати,

     В България продължават грубо да се нарушават правата на северомакедонското малцинство, което в страната е около половин милион души (държа да отбележа, че аз не съм северомакедонец и така погледнато моите етнически права не се нарушават). Въпреки Вашата Резолюция относно принципите на правовата държава и основните права в България от 08.10.2020 г. – B9-0309/2020 (2020/2793 RSP), българските власти продължават тормоза над това малцинство и в чисто вербален план дори го засилиха след безпрецедентните спорове на управляващите в България с ръководството на Северна Македония, в които спорове българските власти искат от северомакедонците да се откажат от своята идентичност и национален език, за да бъдат допуснати за преговори за членство в Европейския съюз. Аз например, като журналист приветствах публично Вашата Резолюция относно принципите на правовата държава и основните права в България от 08.10.2020 г. и се обявих публично в подкрепа на македонското малцинство – това обаче стана причина да бъда задържан под стража за 72 часа на 10.11.2020 г. без каквото и да е адекватно обвинение, както и още веднъж да бъда задържан в полицията за два часа на 09.12.2020 г. Още веднъж заявявам, аз не съм северомакедонец, но се боря в България да се спазват европейските ценности и европейското законодателство и най-вече чл. 2 и чл. 6 от ДЕС, ХОПЕС и ЕКПЧОС.

    Г-да/г-жи европейски депутати, моля да се намесите по-остро срещу действията на българското правителство и на българската съдебна система, защото Вашата Резолюция относно принципите на правовата държава и основните права в България от 08.10.2020 г. – B9-0309/2020 (2020/2793 RSP) беше абсолютно игнорирана от българското правителство. Нещо повече, след тази Резолюция българското правителство обвини „лошия“ Европейски съюз, че се намесва политически във вътрешните работи на България. Тоест, ефект върху българското правителство и българските съдебни власти от Вашата Резолюция почти нямаше.

     Затова:

     1. Моля, намесвайте се по-често във „вътрешните работи“ на България!

     2. Моля, започнете да налагате политически и икономически санкции и натиск върху държавата и българското правителство, за да започне да изпълнява разпоредбите на ДЕС, ХОПЕС и ЕКПЧОС.

     3. Моля, започнете да налагате санкции и натиск върху държавата и българското правителство, за да не спира Северна Македония по пътя й към Европейския съюз, тъй като северомакедонците са отделен народ с отделен език и претенциите на България са фашистки. Да се предявяват претенции към правителството на Северна Македония от страна на българското правителство е все едно, например, Германия да предяви претенции към Нидерландия за национални идентичност и език.

     4. Моля, да получа политическо убежище в Европейския съюз, тъй като в България съм тормозен и задържан единствено и само заради изказване на лично мнение по редица обществени въпроси, основно касаещи липсата на човешки права в България, липсата на правосъдие в България и систематичното нарушаване на ХОПЕС, ЕКПЧОС и Европейското законодателство в България!

   p.s.: Ако Европейският парламент желае, мога да изпратя голямо количество доказателства за нарушаване както на правата на северомакедонското малцинство в България, така и на гражданите на Европейския съюз в България. Моля за помощ, защото българското правителство и българската съдебна система вече безвъзвратно урониха моето доверие не само в престъпната Република България, но и във възможността на Европейския съюз да промени нещо в тази държава! Лично аз се срамувам, че съм български гражданин!

                                                       Михаил Михайлов:

17.12.2020 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram