Блокираха пътя Стара Загора – Казанлък – Снимки

Протестно автошествие затваря до 13:00ч. днес пътя Стара Загора – Казанлък. Колоната от протестиращи коли ще премине по Подбалканския път край Мъглиж и Гурково, а в късния следобед в Нова Загора ще бъде временно спряно движението около 17:00 – 17:30 часа.

Протестът ще продължи своето движение и ще стигне до Казанлък, ще премине през целия град, за да се върне и да продължи по подбалканския път към Мъглиж. На разклона към подбалканското градче, до т.нар. място Чешмите протестиращите отново ще блокират движението за около 30 минути. Това оповестиха организаторите на днешните протести.

Зад тях стои новоучреденото сдружение на енергетици и миньори, които оповестиха три основни искания. Настояват държавата да спре плащането на въглеродните емисии от централите в Маришкия басейн до изграждането на завод за тяхното улавяне. Застават зад рекултивация на терените на мините, които да се стопанисват като земеделски и горски фонд, а не за индустриални цели. Обявиха се против планираната от 1 юли реформа, която ще доведе до “непосилни сметки за ток” на домакинствата у нас.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram