Благотворително за „Лястовица“: ПОМОГНЕТЕ НИ ДА СБЪДНЕМ МЕЧТИ!

С благотворителен търг-базар и дарения се надяват да помогнат на колоездачен клуб „Лястовица“ и неговите състезатели инициативни казанлъчани. Групата за подкрепа създава родител, а идеята е чрез обявена банкова сметка и чрез продажба онлайн на определени артикули, да се набират средства, за имат възможност талантите да се развиват, участват в състезания и водят пълноценна подготовка, тъй като наличните от общинската субсидия не са достатъчни. Повече за инициативата може да прочетете тук: https://www.facebook.com/groups/451997310179258

Ето и какво се казва в текста към публикацията:

Съвременният КК „Лястовица-1905“ е учреден през 2002 година в гр. Казанлък, той се развива изцяло в детско юношеския спорт. Младите спортисти са многократни шампиони, жънат успехи на всяко състезание, притежават десетки титли, медали и купи…

Скъпи приятели, добри хора, родители, спортисти и всеки, който може да отвори сърцето си за една достойна кауза…

Създаваме тази група: „ Благотворителен търг- базар в подкрепа на КК „Лястовица-1905“, гр.Казанлък“ , с единствената цел да помогнем на едни талантливи млади хора, които искат да спортуват, но нямат условия за това. Благодарение на Община Казанлък се отпускат средства за издръжката на клуба, но те са крайно недостатъчни за закупуването на състезателни велосипеди, резервни части и екипировка!

Едно от нещата, които безспорно продължават да ни прославят и издигат като народ пред света, това са спортът и хората, които са му се посветили всеотдайно. За съжаление, в последните години все по-малко (или нищо) се влага като инвестиции за поддържане и подобряване на базата и всичко необходимо за осигуряване на нормални условия за тренировки и състезания на спортистите в България.

Такъв е и случаят с КК „Лястовица-1905“, гр. Казанлък. Колодрумът е в окаяно състояние, а за обезпечаване на спортистите, треньорът Иван Карапетров, човек, посветил целия си живот на колоезденето дава от личните си средства. Възпитаниците му, обаче, печелят медали, въпреки старите велосипеди и скъсаните екипи.

Да, времената са трудни! Има толкова нуждаещи се от помощ хора! Но, както е казано „капка по капка, вир прави“. Ако всеки се включи със своята капчица, ще успеем. Нека помним как предците ни са подпомагали различни сфери за благото и просперитета на България!

Всички знаем какви са ползите от активните занимания със спорт за подрастващите…

В заключение, обръщаме се към хората, ИСКАЩИ И МОЖЕЩИ да помогнат. За да го има клуба! За да тренират децата в нормални условия! За да се гордеем, че за постиженията им сме посяли и ние зрънце!

Условията на този вид търг-базар са, както следва:

Всеки от нас има вещи, които не ползва, но биха били полезни на друг. Ако имате такава вещ, качвате снимка с описание за нея и обявявате първоначална цена на търга. За нея ще бъде наддавано или ако няма повече от един желаещ, ще бъде продадена на първоначалната и цена. Ще се срещам лично с всеки, който е продал своята вещ, дреха,обувки, услуга и др. и ежедневно ще отчитам събраните пари, прилагайки снимки и описание.

За тези, които желаят да дарят пари по сметка :

BIC SOMBBGSF

IBAN BG94 SOMB 9130 1022 3484 01

Можете да дарите и пари на ръка, които също ще бъдат отчитани ежедневно тук!

ПОМОГНЕТЕ НИ ДА СБЪДНЕМ МЕЧТИ !

Силвия Узунчева – родител на колоездач и създател на групата

мобилен телефон: 0899310069

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram