Благотворителният бал за талантливите деца на Казанлък събра 32 хиляди лева

Каузата, която събра близо 240 души по време на благотворителния бал на Ротари, е „За талантливите деца на Казанлък“. По време на събитието бяха отбелязани и 25 години от чартирането на местния клуб.

Само от благотворителния търг са събрани 17 хиляди лева. Сред седемте предмета, които бяха включени в наддаването най-висока цена получи картината „Ахинора“, реплика със златен сертификат, предоставена от кмета на Казанлък Галина Стоянова. След дълго наддаване тя стана притежание на Младен Желев, част от Ротари Казанлък.

Вечерта бе открита от президента Иван Гитев, а сред официалните гости на събитието бяха, освен кметът Галина Стоянова, председателят на Общинския съвет Николай Златанов, народният представител Илиана Желева, Дистрикт гуверньорът на Ротари Христо Михайловски, представители на клубове от цялата страна и много приятели на Ротари от Казанлък.

За 25 години от създаването си казанлъшкият клуб е подпомогнал с над 300 хиляди лева деца от региона, за участието им в състезания, концерти и участия в различни надпревари в България и по света.

За различни каузи от инфраструктурни, свързани със здравеопазване, работа с неправителствени организации са дарени повече от половин милион лева.

„Каузата на Ротари е да бъде съпричастен, да помага, да генерира идеи, да дарява надежда и поддържа приятелство“ сподели основателят на клуба Илиан Дончев, който напомни за историята на създаването на клуба.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram