Барети неутрализират барикадиралия се подпалвач в кв.“Изток“ (снимки+видео)

Четири буса и две специализирани камионетки с барети от Специализирания отряд за борба с тероризма блокираха 41 блок на казанлъшкия квартал „Изток“, където 47-годишен мъж на име Красимир се барикадира преди няколко часа. Преди това той подпали съседно на блока заведение, а после се укри и укрепи на петия етаж във вход А, за да избегне полицейския разпит.

Блокът бе отцепен от казанлъшката полиция, на място пристигна и специализиран отряд на полицията от Стара Загора, както и комисар Николай Колев, директор на ОД на МВР Стара Загора, а преди минути в обезвреждането се включиха и специалните сили. Пред блока има и линейка.

Акцията по неутрализирането на мъжа на име Красимир започна, информира екип на Пресс ТВ. Той е агресивен и замеря органите на реда с буркани, бутилки и други предмети.

Съседите разказват още, че мъжът бил конфликтен, лежал в затвора. Наскоро изпочупил прозорците на входа.

Пожарникарите успяха да потушат огъня, лумнал в заведение в кв.“Изток“, по-късно стана ясно, че подпалвачът е Красимир. Сигналът за пламъците е подаден в 8:20 ч. тази сутрин от шофьора на автобус №13, който по това време преминавал по маршрута си в района. Очевидци разказват, че от заведението е започнало на пуши. Чувало се и пукане, което привлякло вниманието на чакащи на автобусната спирка. Веднага е бил известен и собственикът на механата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram