„ВЗРИВ“-яващ старт на театралния сезон в Казанлък (галерия)

В присъствието на авторката на пиесата „Взрив“ румънката Елизе Вилк снощи бе премиерата на едноименния спектакъл на Театър „Любомир Кабакчиев“ под режисурата на Бюрхан Керим.

И този текст на Елизе Вилк третира темата за пространствата, в които пребивават младите, за сблъсъка на различни представи за света, двубои сред поведенчески модели, за поколенчески разминавания и отрицание на реалността в полза на желаното. Режисьорският избор да структурира спектакъла в назовани сцени като песните в музикален албум дава място на сцената за музикален съпровод на живо, съчетан с много динамика и бравурност, които дават усещането за взрив.

„Основното послание, отправено от театъра с тази пиеса и изборът премиерата да е именно в Деня на християнското семейство, е: „Пазете децата“, обяви директорът на театъра Нели Шабанова.

Спектакълът е със специалното участие на Александър Танев, а музиката на живо е на Цветан Попов. Участват Беатрис Благоева, Георги Георгиев, Милен Вангелов, Яна Божанин, Силвана Петрова, Ивелина Павлова, Николай Йорданов, Петър Петров, Олена Шидерова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram