Задържаха двама по случая Очите

Процесуално –следствени действия са започнали в ОДМВР-Бургас спрямо  Георги Иванчев и Божидар Кузманов. Днес следобед  двамата са доведени в сградата на областната дирекция. Те били придружени от адвокат. Мъжете, заедно с още шестима, бяха обявени за издирване от полицията във връзка с извършеното престъпление на територията на к.к. Слънчев бряг.
Същевременно работата с двамата задържани продължава в рамките на образуваното досъдебно производство по случая.На работно съвещание, проведено в сградата на ОДМВР-Бургас, министър Бъчварова, заедно със зам.- главния секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев и директора на ОДМВР-Бургас ст.комисар Калоян Калоянов, обсъдиха ефективността на предприетите мерки, след инцидента, станал снощи в к.к. Слънчев бряг, и очертаха следващите  действия. Определихме какво ще бъде предприето за повишаване на  мерките за сигурност. Те ще ни позволят да  осъществяваме по-строг контрол на преминаващите в района на комплекса. Обсъдeни са и действия, които могат да осъществяват останалите държавни структури по отношение контрола на дейностите, обясни министър Румяна Бъчварова и посочи, че започва провеждането на специализирани полицейски операции, всяка от които ще има различни цели. В дискусията се включиха кметът на Бургас Димитър Николов и областният управител Вълчо Чолаков.
По думите на вътрешния министър, служителите на ОДМВР-Бургас са работили активно  от момента на извършеното престъпление в к.к. Слънчев бряг, задържани са 19 души, има такива на които предстои предявяване на обвинения. Работи се по различни версии. Установени са профилът и всички деяния на лицата, които имат отношение към случая. За контрол и организация на предприетите действия,още тази нощ на място е главният секретар на МВР.
Ще предприемем мерки, които ще засилят контрола, бе категорична министър Бъчварова и изрази надежда, че гражданите ще проявят разбиране. Допълни, че за да се постигне успешно и надеждно разследване, криминалистите очакват съдействие от хората с информация. Затова всеки, който има основание или до този момент е имал колебание да подаде жалба, засегнат от определени лица, ще помогне много с допълнителна информация, на базата на която разследващите ще могат да свършат в максимална степен своята работа.

Видео МВР

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram